Search

Concrete

Multipurpose Hall in Weissenbach

Multipurpose Hall in Weissenbach

Photo: LAAC Architekten

The mass grows up from the terrain and during the winter is used fot sledding. Most of spaces are pushed under the ground so that the building would fit to the landscape and small country town.. Multipurpose hall from young Austrian architectural office is used especially as a gym for the school in neighbor, but also as spaces for hobby clubs, testing room for choir and orchestra. Additionally there is also small restaurant in the building.

Sport Hall Barakaldo

Sport Hall Barakaldo

Photo: Garmendia Arquitectos

One of the most modern christian schools has courtyard with sport field, which got new roof. Architects decided to create significant element, which protects the field against the rain but does not shade it.

House in Pocafarina

House in Pocafarina

Photo: Hidalgohartmann

The house is situated in the middle of the plot - the layout has cross shape and offers view to all sides and at the same time avoids the neighbors. 

New Cultural Centre in Madrid

New Cultural Centre in Madrid

Photo: Fündc;césar gª guerra

Geometrical and courageous mass of the cultural centre placed in the centre of Pozuelo de Alarcón in Madrid hides spaces for concerts and exhibitions. Whole area of the square has two-floor underground parking lot (1000m2). The square was waken in all levels, parter was equipped with nice benches, flowers, trees...

Landhausplatz in Innsbruck

Landhausplatz in Innsbruck

Photo: LAAC Architekten

New benches, fountain, drinkong fountains, lighting on clear white surface from large-format concrete casts. New landscape, in which polished and rough surfaces alternate each other, covers area of 9000m2. Laac Architekten created modern urban space.

Housing Waterrjik

Housing Waterrjik

Photo: Katja Effting, Rene van Dogen, Architectuutstudio HH

99 houses and apartments lays between original forest and newly built pond. Houses are designed to use this location as much as it is possible - those floating have panoramatic windows and terraces right at the water level, those turned to the forest have straight access among trees. Whole block of the development is "inside out" - gardens, terraces on the exterior side, an urban area inside the block. Architects tried to design facade allowing freedom for solution of the disposition of each of the house. 

Extension of Historical Museum in Bern

Extension of Historical Museum in Bern

Photo: MLZD

Building of the museum from André Lambert from 1894 started to have problems with spaces very early. Therefore some extensions were realized in south and west parts in the past. In 2001 the competition for another extension, which was supposed to solve the problem with spaces, was announced.

The Nursery of Pablo Neruda in Madrid

The Nursery of Pablo Neruda in Madrid

Photo: Miguel de Guzmán,Ruedapizarro

The Nursery with colour and playful interior. The entrance is ensured through garden, behind the entrance a multi-purpose space (with many colour skylights) is situated. Classrooms are oriented to south-east to use the sun light in winter. During the summer they are protected against direct sun by green trees and big overlaps of the roof. Rooms for teachers and facilities are placed in the north. Both parts are connected with main hall, which can be used separately or which can be open to the classrooms.

House Close to Nature Reserve Jiesia

House Close to Nature Reserve Jiesia

Photo: G.Česonis;G.Natkevicius ir partneriai

The house for four-members family lays on the hill with beautifull view. The surrounding nature is part of interior thanks to large glazing. 

Mountain Cottage Fichtelberg

Mountain Cottage Fichtelberg

Photo: Sven Fröhlich

The cottage is hidden in the forest of Ore Mountains in Saxony, near the border with Czech Republic. Concrete house is withouth technical achievements and provides modest accommodation for 6 to 8 people.