Search

Germany

Mountain Cottage Fichtelberg

Mountain Cottage Fichtelberg

Photo: Sven Fröhlich

The cottage is hidden in the forest of Ore Mountains in Saxony, near the border with Czech Republic. Concrete house is withouth technical achievements and provides modest accommodation for 6 to 8 people.

Path in Trees

Path in Trees

Photo: Baumwipfelpfad

Nice walk throught forest is 2,5 to 8 metres above the ground in national park Bayerischer Wald. 1300m long path ends with climbing to 44m high viewtower - even Alps can be seen from there. The viewtower is thanks to 400m long ramp accessible to wheelchair users.

UNESCO Information Centre

UNESCO Information Centre

Photo: Jan Bitter

The area of Messel is on the UNESCO list thanks to its fossil finds. Local slate bedrock was an inspiration for mass solution of the infocentre. Monolithic concrete walls (forming stripes of the building) are facing to the site and culminate with a viewing deck.

Sculptural Playground

Sculptural Playground

Photo: AnnaBau

Curled spatial structure - the perfect playground.

Project Folie

Project Folie

Photo: Philipp Baumhauer

Small pavilion from larch wood is located at the foot of the mountains. Originally the project should be open-air tea room, but during the construction investor changed his mind and the structure is without clear purpose, just for relaxation. It is possible to close the pavilion with shutters from polished stainless steel.

F40 Office Building

F40 Office Building

Photo: Jan Bitter

Seven-floor office building is technically absolutely precise project in Fridrichstrasse in Berlin. Architects used interesting solution of shading of both facades - the street one is protechted by glass lamellas, the courtyard facade has sophisticated system of roller blinds.

ASTRATURM

ASTRATURM

Photo: Carsten Brugman

The original task was only to reconstruct a tower from seventies, whose silhouette was part of the modern face of the city. However, because of construction reasons the demolition was inevitable. New 18-floor building was inspired by the original tower - it has similar volume solution - dividing into the base, the main mass and the crown, which is identical with interior separation (tha base - shops, main part - offices).

Garden House

Garden House

Photo: Philipp Baumhauer

Light white house hides filtration system for swimming pool, parking space for garden tractor, shower, wc, dressing room - everything exposed in semi-transparent "show-case". If someone feels lack of privace, he can simply use a curtain.

Bikewall

Bikewall

Installation as an advertising for bike shop in Germany.

Reconstruction of Erika-Mann Nursery

Reconstruction of Erika-Mann Nursery

Another cheerful reconstruction from the workshop of Baupiloten, who create the space for kids with great playfulness. Climbers, hidden corners and possibility to modify the space by children themselves.