Search

Polycarbonate

The Nursery of Pablo Neruda in Madrid

The Nursery of Pablo Neruda in Madrid

Photo: Miguel de Guzmán,Ruedapizarro

The Nursery with colour and playful interior. The entrance is ensured through garden, behind the entrance a multi-purpose space (with many colour skylights) is situated. Classrooms are oriented to south-east to use the sun light in winter. During the summer they are protected against direct sun by green trees and big overlaps of the roof. Rooms for teachers and facilities are placed in the north. Both parts are connected with main hall, which can be used separately or which can be open to the classrooms.

House in Double Coat

House in Double Coat

Photo: Studio Noa Nobuhito Mori

Architects added another facade to the house, which strongly separates exterior and interior, lets go soft light to the white clear interior and covers interior from the street.

Vitus Bering University

Vitus Bering University

Photo: C. F. Møller Architects

New building for the university in small Dutch sea town is connected with original complex and enlarges it. New ofiices and new classrooms have been placed here. Green staircase (connecting particular floors, climbing to the top floor where roof terrace is) is the main dominant.

National Art Museum in South Korea

National Art Museum in South Korea

Building of the museum lies on the small hill near the university. The shape copies the slope and thanks to consoles, which are directed to all sides, floats above the terrain. This impression strengthens the translucent facade, which shows steel structure of the building.