Search

Steel

Escalators in Historic Centre of Vitoria-Gasteiz

Escalators in Historic Centre of Vitoria-Gasteiz

Complicated and simple at the same time - tho roof of moving staircase was realized to increase usability and durability of escalators. 316 times repetitive element is slowly rotating around its centre, which creates a dynamic structure. The basic element - a gate from stainless steel is completed by safety glasses. 

Watchtower from Shipping Containers

Watchtower from Shipping Containers

Photo: Didier Faustino

Watchtower with two containers - one is closed, the second open. Steel structure with steep staircase is 20m high.

4Casas - 4 Houses in the Slope

4Casas - 4 Houses in the Slope

Photo: Gaeta-springall

Two towers are fitted to the steep slope. In the level of ground floor there is a "promenade" which splits each of the towers into two houses and which gives to the house its "floating character".

Kiosks in Madrid

Kiosks in Madrid

Photo: BRUTE DELUXE

Simple sales booths are supposed to be small town in the middle of the real town. The inspiration was town elements such as houses and chimneys. The kiosk can be open by lifting part of the facade - by 90° (small roof is created) or by 180° (chimney, which is banner with advert, is created).

Garden House

Garden House

Photo: Philipp Baumhauer

Light white house hides filtration system for swimming pool, parking space for garden tractor, shower, wc, dressing room - everything exposed in semi-transparent "show-case". If someone feels lack of privace, he can simply use a curtain.

Apartment Building in Tokyo

Apartment Building in Tokyo

Photo: yHa arquitectos

Apartment House is situated in the plot, where a new road is planned. This is why bottom floors are structurally independent on the rest of the building. While there are shops and offices downstairs, flats in top floors have terraces.

Bus Stop in Chile

Bus Stop in Chile

Photo: Pablo Vergara + Diego Parra

New stop, together with other interventions, is supposed to improve the appearance and mood in local community.

Headquarters of Marchesini

Headquarters of Marchesini

Photo: LAN architecture

The aim of architects was to design offices, which are open to the lanscape in neighbour. Beautiful view, colours and light flows to the interior of the building, which is as simple line fitted to the slightly sloped terrain. The building is logically divided intro two volumes.

National Art Museum in South Korea

National Art Museum in South Korea

Building of the museum lies on the small hill near the university. The shape copies the slope and thanks to consoles, which are directed to all sides, floats above the terrain. This impression strengthens the translucent facade, which shows steel structure of the building.

House R

House R

Photo: Colboc & Franzen;Cécile Septet

The house constists of tree parts: 1st - facility (garage, cellar, office), 2nd common spaces of the family (living room, diining room, kitchen) and 3rd - bedrooms. Each of the parts have own mass and own design. They cover each other.